Kinderen van 5-11 jaar

Je hebt het druk met naar school gaan, spelen en groeien. De afgelopen tijd zijn er vragen ontstaan rondom je voeding. Dan is het fijn voor jou en je ouders als de Kindereetcoach ondersteuning biedt. De Kindereetcoach geeft je advies en begeleiding op maat over eet- en leefstijl. Vragen rondom eet- en leefstijl kunnen gaan over je groeicurve, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met 1 van onze kinderdiëtisten maak je vervolgens een persoonlijke plan; gericht op jouw leven, uitvoerbaar en professioneel.

Werkwijze (5-11 jaar) – Hoe gaat een afspraak bij de diëtist in zijn werk?

De eerste keer dat je bij mij komt samen met een van je ouders hebben we een intakegesprek. Samen met je ouders gaan we kijken wat ik voor jou kan doen. Om dat te kunnen doen ga ik je eerst wat vragen stellen. Deze vragen gaan niet alleen over wat je eet, maar ook over op welke school je zit, of je broertjes en zusjes hebt en wat je allemaal leuk vindt om te doen. Ook ben ik erg nieuwsgierig of je weet wat een diëtist is en doet. Ik ga je niet alleen vragen stellen, ook ga ik je meten en wegen, als dit nodig is. Natuurlijk kun je altijd vragen stellen aan mij als je iets wilt weten. Waarschijnlijk kom je ongeveer 6 tot 8 keer bij mij op bezoek. Tijdens deze bezoeken zullen we bespreken hoe het met je gaat en kunnen jij en je ouders vragen aan mij stellen.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij mij terecht kan voor advies en begeleiding.

  • Gewichtstoename, overgewicht en obesitas (Methode Hap en Snap)
  • Ondergewicht
  • Afbuigende groeicurve of groeiachterstand
  • Kritische of kleine eters (Methode Kinderdieetcreatie)
  • Eetproblemen bij autisme en/of een ontwikkelingsachterstand (ARFID)
  • Voedselovergevoeligheid en allergie
  • Darmproblemen en buikpijn klachten (zoals pijnklachten en obstipatie)
  • Voedingsadvies (preventie)

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met ons. Dan kan er samen gekeken worden of we iets voor jullie kunnen betekenen