Jongeren 12-18 jaar

Jong volwassen met tomaten voor ogen

Huiswerk maken, leuke dingen doen met vrienden en sporten zijn waarschijnlijk dingen waar jij mee bezig bent. Naast al deze bezigheden heb je vragen rondom je voeding en/of leefstijl gekregen. De Kindereetcoach geeft je advies en begeleiding op maat voor eet- en leefstijl. Vragen rondom je voeding kunnen gaan over je groei, gewicht, voeding bij ziekte, voedselallergie, gezonde voeding of sportvoeding. Samen met jou maken we aan de hand van je vragen een voedingsplan. Dit voedingsplan wordt aangepast op jouw persoonlijke situatie en is praktisch uitvoerbaar.

Als je een afspraak wilt maken kun je je via een e-mail aanmelden, of telefonisch/via whatsapp contact met Mirjam of Leony opnemen. Als je je via de e-mail hebt aangemeld zullen wij telefonisch contact met jou of je ouders opnemen. Via de telefoon vindt er een korte eerste intake plaats. Zoals wat de reden is van de afspraak, hoe oud je bent en wat ik voor je kan doen. Daarna zullen we een afspraak maken voor een intakegesprek.

Jongeren genieten van picknick

Werkwijze
De eerste keer dat je bij de kinderdiëtist komt hebben we een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen we eerst kennis maken met elkaar. Ook ben ik erg benieuwd wat de reden is dat je een afspraak hebt gemaakt met mij en wat je van mij verwacht. Daarnaast zal ik je persoonlijke gegevens registreren en je een aantal vragen stellen over je dagelijkse leven. Natuurlijk komt ook het navragen van je voeding (eetpatroon) ter sprake.

Deze dingen vraag ik allemaal om je daarna een persoonlijk advies te kunnen geven wat geheel afgestemd is op jou en je bezigheden. Je zult worden gewogen en gemeten, als dat nodig is. We zullen samen bespreken wat de doelen zijn en hoe ik je daarin kan begeleiden. Uiteraard kun je tijdens het gesprek alle vragen stellen die in je opkomen. Dit geldt ook voor de volgende afspraken die we zullen hebben.

Waar kan ik mee terecht?
Hieronder vind je een lijst waarin aangegeven staat wanneer je bij ons terecht kunt voor advies en begeleiding.

  • Overgewicht (begeleidingstraject, gedrag/gezonde keuzes/hoe werkt je lichaam)
  • Ondergewicht (ook bij medicatiegebruik/ADHD/Autisme)
  • Kritisch/kieskeurig eetgedrag (ook bij Autisme/ARFID)
  • Advies vegetarische/veganistische voeding
  • Voedselovergevoeligheid, – allergieën en–intoleranties
  • Maag/darm klachten:
    Bijvoorbeeld: obstipatie, diarree, prikkelbaar darm syndroom)
  • Voedingsadviezen bij (wedstrijd)sport

Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met ons. Dan kijken we samen wat we voor je kunnen betekenen.